maanantai 24. helmikuuta 2014

Käsityökevättapahtumia ja HAASTE

Häpeämätöntä mainostusta täysin oman mielenkiinnon, mahdollisuuksien ja päämäärien ajamana.

Tänä keväänä onkin meneillään tai tuloillaan mielenkiintoisia käsityötapahtumia. Listaan ne. 

Keskiviikkona 26.2.2014 on vuoden ensimmäinen Kuukauden Käsitelmä Tiedekulmassa. Aiheena on vääräkätinen käsityö ja työpaja on osa Tiedekulman Aivot-teemaa. Tapahtuma on myös Facebookissa. Kevään muut käsitelmäpäivät ovat 26.3.2014 ja 28.4.2014 Käsitelmät järjestää Tekstiilarit ry (mie mukana).

Kulttuuritehdas Korjaamolla on vielä 9.3.2014 saakka Designpassi-Pop up kauppa, joka promoaa kotimaista designia, ja Outi Pieskin taidenäyttely Asuttu paikka - Ássojuvvon báiki huivin hapsuineen.

TEE ITE - Kajahtaneet kudelmat, hauska ja osallistava näyttely on avoinna Annantalolla 30.3.2014 asti. Siellä on jo käynyt, ja lisätietoa antavat:  Jokke Jokkemaasta, Leena Leenan käsitöistä, Lea Kiertoideasta, Hemminkiläiset, joiden työ on esillä näyttelyssä ja Aimokoulun visuaalisen ilmaisun työpajalaiset, joiden työ sai hopeisen mitalin! Mie sain kukan taustapiruilusta!

Käsityökorttelissa muhii valtakunnanvalloitussuunnitelma!

Taidon ja käsityön viikkoa vietetään 14.4.-20.4.2014. Viikkoon liittyviä tapahtumia järjestetään ympäri Suomea, eli tarkkailkaa oman asuinseutunne käsityötoimijoita ja järjestäkää itse, jos ei muuten löydy sopivaa tapahtumaa käsityön juhlistamiseksi!  

Mie ajattelin, että Taidon ja käsityön viikko voisi näkyä myös ympäri somea ja minulla on haaste siihen liittyen:
  Haluan haastaa jokaisen Taidon ja käsityön viikolla täyttämään somen Päivän asu -kuvilla joissa on käsityötä olevia elementtejä!

Esimerkiksi tähän tapaan:

Pipon on tehnyt isotäti Elsa,  mummo antoi sen minulle 10 vuotta sitten. Sormikkaat neulottu uutena vuotena. Swantsit norjalaisesta villapaidasta. Kengän paulat ovat pirtanauhaa, kudoin ne Oulussa asuessa.

Idean tähän sain Valaan villapaita -blogista jossa viikon aikana käytetyt neuleet on kuvattu piirtäen.
Idea on heitetty ilmoille Outo lintu linnassa -blogissa viime keväänä.

Huhtikuuhun on vielä aikaa, mutta olen niin innoissani koska en ole ikinä ennen haastanut ketään! Halusin heittää haasteen ilmoille jo nyt, jotta mahdollisimman moni ehtii siitä napata kiinni! Mie haastan mukaan ainakin Sojan Sukkulasta ja neulasta, Rinna Pitsiunelman, Katjun Kannoilta, Kutimoivan Liinan ja Kukka Karkelon ja Teidät Kaikki Muut!

Hauskaa käsityökevättä!


4 kommenttia:

  1. Mukana! Haastetta saanee jaella eteenpäin?

    VastaaPoista
  2. Mahtavaa! Tämä haaste on luotu jaeltavaksi, joten ole hyvä vaan!

    VastaaPoista
  3. Moikka! Luin, että opiskelit Sogsakkissa. Millaiset pääsykokeet sinne oli, vai oliko lainkaan?
    Kiva ja inspiroiva blogi sulla muuten!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska kuulla että pidät blogistani! Hain Sogsakkiin vuonna 2004 ja silloin oli pääsykokeena jonkinlainen pieni essee (motivaatiokirje tai jokin sen tyylinen) ja puhelinhaastattelu. En tiedä millainen käytäntö nykyään on, mutta ei se ota jos ei annakaan, joten hakemaan vain!

      Poista

Kertokaapa vaikka tarinoita, niistä mie tykkään.